Parmesanbiffar:
500 g blandfärs
1 dl finriven parmesanost
en liten nypa salt
1 krm peppar
1 ägg
0,5 dl grädde
smör eller olja till stekning
Krämig pasta:
4 portioner valfri pasta
2 dl crème fraîche
20 g färskost
100 g bladspenat
2 - 3 msk finhackad, färsk basilika
10 - 15 körsbärstomater
salt
peppar
1. Koka pastan. Blanda färsen med parmesan, salt och peppar. Bind ihop pastan med ägg och grädde. Forma till lagom stora biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.
2. Under tiden, värm crème fraîche och färskost till en jämn smet. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ihop.
3. Ta från värmen och blanda i basilika och halverade körsbärstomater.
4 Blanda röran med den nykokta pastan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng