10 medelstora potatisar, 750 g
1 tsk salt
litet vitlökssalt
500 g hel fläskfilé
salt
peppar
3 msk smör
1 - 2 tsk paprikapulver
finhackad persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatisen i tunna skivor. Salta och bred ut den på ett väl smort ugnsfat. Grädda i ugn ca 40 minuter. Täck med folie de första 20 minuterna.
3. Bryn fläskfilén runtom. Salta, peppra och efterstek sakta under lock 10 - 15 minuter. Blanda smöret med paprikapulver och persilja. Skär filén i skivor och lägg i rader ovanpå potatisen. Bred paprikasmöret över.
4. Häll ev steksky över potatisen och höj ugnsvärmen till 250 grader några minuter, så att smöret smälter ned. Servera med en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng