10 medelstora potatisar, 750 g
1 tsk salt
litet vitlökssalt
500 g hel fläskfilé
salt
peppar
3 msk smör
1 - 2 tsk paprikapulver
finhackad persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatisen i tunna skivor. Salta och bred ut den på ett väl smort ugnsfat. Grädda i ugn ca 40 minuter. Täck med folie de första 20 minuterna.
3. Bryn fläskfilén runtom. Salta, peppra och efterstek sakta under lock 10 - 15 minuter. Blanda smöret med paprikapulver och persilja. Skär filén i skivor och lägg i rader ovanpå potatisen. Bred paprikasmöret över.
4. Häll ev steksky över potatisen och höj ugnsvärmen till 250 grader några minuter, så att smöret smälter ned. Servera med en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…