Placeholder

Paprikafilé på potatisbädd

Ingredienser

10 medelstora potatisar, 750 g
1 tsk salt
litet vitlökssalt
500 g hel fläskfilé
salt
peppar
3 msk smör
1 - 2 tsk paprikapulver
finhackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär potatisen i tunna skivor. Salta och bred ut den på ett väl smort ugnsfat. Grädda i ugn ca 40 minuter. Täck med folie de första 20 minuterna.

3. Bryn fläskfilén runtom. Salta, peppra och efterstek sakta under lock 10 - 15 minuter. Blanda smöret med paprikapulver och persilja. Skär filén i skivor och lägg i rader ovanpå potatisen. Bred paprikasmöret över.

4. Häll ev steksky över potatisen och höj ugnsvärmen till 250 grader några minuter, så att smöret smälter ned. Servera med en god sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.