1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 grön paprika
8 dl vatten
4 dl mjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk ljus maizenaredning
150 g grönmögelost
färsk basilika
1. Fräs skalad, finhackad lök och pressad vitlök i smör. Kärna ur och hacka paprikan. Tillsätt vatten, paprika, mjölk och buljongtärningar. Låt koka ca 5 minuter. Red av med maizena och koka 1 minut.
2. Smula ned grönmögelosten och låt den smälta ned. Hacka färsk basilika och lägg i soppan och servera med bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…