Placeholder

Ostkaka på keso

Ingredienser

Ingredienser
2 ägg
0,5 dl socker
500 g keso
50 gram mandel, skållad eller flagad mandel
1 bittermandel
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk, 3%
2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
Häll i ostkakesmeten.
Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr