Ingredienser
2 ägg
0,5 dl socker
500 g keso
50 gram mandel, skållad eller flagad mandel
1 bittermandel
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk, 3%
2 msk smör att smörja ostkakeformen med
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Vispa äggen och sockret pösigt några minuter.
Skålla, skala och hacka mandeln.
Blanda ner keso, mandel, mjöl och mjölk. Riv ner bittermandeln.
Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter.
Baka ostkakan i mitten av ugnen ca 40 minuter. Små portionsformar kan gå på 30-35 minuter.
Häll i ostkakesmeten.
Ta ut ostkakan och låt den svalna något. Den ska fått lite färg på toppen och du kan skaka lite på formarna eller formen och se om den är fast och inte dallrar så mycket i mitten - då är den klar. Den stelnar även till lite när den svalnar.
Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Du kan ex. rårörda bär som hallon, vinbär, blåbär eller jordgubbar med lite socker och ha till ostkakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng