1 gul lök
100 g champinjoner
0,5 - 1 msk curry
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
0,5 - 1 msk honung
70 g babyspenat
0,5 purjolök
400 g tinat torskblock
salt
svartpeppar
riven ost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka löken och skiva svampen. Stek i smör i en panna och tillsätt curry. Låt steka några minuter. Fyll på med grädde och honung. Skaka ihop vatten och vetemjöl till en redning och häll i. Rör om, koka upp och låt tjockna.
3. Lägg spenat och skivad purjolök i en smord ugnsform och lägg torskblocket i mitten. Strö över salt och peppar. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…