Placeholder

Österrikisk körsbärskaka

Ingredienser

1 l körsbär
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
rivet skal av 1 citron
2 stora ägg
drygt 2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj och kärna ur körsbären. Rör smöret mjukt och pösigt med hälften av florsockret, vaniljsockret och citronskalet.

3. Separera äggen och vispa gulorna pösiga med resten av sockret. Rör ned äggsockersmeten i smörblandningen.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det försiktigt i äggvitorna. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 28 - 30 cm, och häll över körsbären.

5. Grädda kakan ca 40 minuter och låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr