150 g rumsvarmt smör
1,25 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor + 1,25 dl vlorsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
2 äggvitor
100 g inlagda, frysta eller
färska körsbär, kärnfria
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ned det i smörblandningen.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med citronskal.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ned hälften i smeten, blanda väl och vänd försiktigt ned resten. Bred ut smeten i formen och strö över körsbär. Grädda 40 - 45 minuter.
5. Låt kakan svalna innan den lossas från formen.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk