Placeholder

Österrikisk körsbärskaka med citron

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1,25 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor + 1,25 dl vlorsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
2 äggvitor
100 g inlagda, frysta eller
färska körsbär, kärnfria

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ned det i smörblandningen.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med citronskal.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ned hälften i smeten, blanda väl och vänd försiktigt ned resten. Bred ut smeten i formen och strö över körsbär. Grädda 40 - 45 minuter.

5. Låt kakan svalna innan den lossas från formen.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.