800 g nötfärs
1 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
0,5 dl mjölk
2 msk oxfond
2 tsk malen paprika
salt
peppar
Fyllning:
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
50 g Philadelphiaost
2 dl riven lagrad ost
2 tsk malen paprika
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ingredienserna till köttfärslimpan och låt den stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
2. Finhacka paprikan och rör ihop den med all ost och malen paprika. Det ska bli en ganska fast fyllning.
3. Forma till en avlång rulle att lägga i mitten. Ta ca 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en ugnsform. Gör en fördjupning i mitten och lägg dit fyllningen, lägg resten av färsen över och grädda ca 50 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…