Placeholder

Orientaliskt Bröd

Ingredienser

1/2 färsk jäst
3 dl vatten
1/2 dl fiber havregryn
1/2 dl vetekli
1/2 dl yoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
Ca 6 dl vetemjöl
1 msk Olja, för att pensla på brödet innan jäsning
1 msk yoghurt för att pensla brödet innangräddnng
1 msk av följande Havregryn, linfrö och solrosfrö för att ha på brödet

Gör så här

Tillsätt allt förutom olja och mjöl, blanda väl.
Tillsätt mjöl i två omgångar, degen ska vara ganska lös. Ta lite olja över degen och täck över degen och låt dem jäsa över natten.

Enkelt och praktiskt

Degen kan stå mellan 6-18 timmar i rumstemperatur.
Forma degen som du vill på morgonen, låt det jäsa i 40 min till.
pensla med #yoghurt, strö på fröna och grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 25 min eller tills brödet har fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.