1/2 färsk jäst
3 dl vatten
1/2 dl fiber havregryn
1/2 dl vetekli
1/2 dl yoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
Ca 6 dl vetemjöl
1 msk Olja, för att pensla på brödet innan jäsning
1 msk yoghurt för att pensla brödet innangräddnng
1 msk av följande Havregryn, linfrö och solrosfrö för att ha på brödet
Tillsätt allt förutom olja och mjöl, blanda väl.
Tillsätt mjöl i två omgångar, degen ska vara ganska lös. Ta lite olja över degen och täck över degen och låt dem jäsa över natten.
Enkelt och praktiskt
Degen kan stå mellan 6-18 timmar i rumstemperatur.
Forma degen som du vill på morgonen, låt det jäsa i 40 min till.
pensla med #yoghurt, strö på fröna och grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 25 min eller tills brödet har fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng