Placeholder

O’Boykladdkaka med mjölkchokladtäcke

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
3 msk O'Boy
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 msk grädde

Garnering:
200 g mjölkchoklad
0,5 - 1 dl grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form eller använd bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en panna. Tillsätt vetemjöl, O'Boy, vaniljsocker, socker, grädde och ägg direkt i pannan. Blanda allt men rör så litet som möjligt. Ju mer du rör om, desto mindre seg blir kakan.

3. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara fast i kanterna och litet lös i mitten. Låt kakan stå till sig en stund.

4. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt grädden och rör till en seg chokladkräm och bred över kakan.

5. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr