2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
4 msk kakao
1 tsk salt
50 g smör
150 g Dubbelnougat, 3 st
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att lägga en av nougatbitarna på 50 g i kylen, den ska användas till garnering.
3. Vispa socker och ägg poröst och sikta i mjöl, kakao och salt. Smält smöret och rör i det. Hacka 50 g av nougaten fint och rör sist i den.
4. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda ca 15 minuter. Finhacka under tiden den andra nougatkakan och låt den smälta över den varma kakan. Låt svalna.
5. Ta den sparade nougatkakan från kylen och hyvla med potatisskalare över ytan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…