Placeholder

Nougatkladdkaka

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
4 msk kakao
1 tsk salt
50 g smör
150 g Dubbelnougat, 3 st

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Börja med att lägga en av nougatbitarna på 50 g i kylen, den ska användas till garnering.

3. Vispa socker och ägg poröst och sikta i mjöl, kakao och salt. Smält smöret och rör i det. Hacka 50 g av nougaten fint och rör sist i den.

4. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda ca 15 minuter. Finhacka under tiden den andra nougatkakan och låt den smälta över den varma kakan. Låt svalna.

5. Ta den sparade nougatkakan från kylen och hyvla med potatisskalare över ytan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.