2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
4 msk kakao
1 tsk salt
50 g smör
150 g Dubbelnougat, 3 st
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att lägga en av nougatbitarna på 50 g i kylen, den ska användas till garnering.
3. Vispa socker och ägg poröst och sikta i mjöl, kakao och salt. Smält smöret och rör i det. Hacka 50 g av nougaten fint och rör sist i den.
4. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda ca 15 minuter. Finhacka under tiden den andra nougatkakan och låt den smälta över den varma kakan. Låt svalna.
5. Ta den sparade nougatkakan från kylen och hyvla med potatisskalare över ytan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng