175 g osaltat rumstempererat smör
1,75 dl brun farin eller råsocker
2 msk lönnsirap
1 medelstort ägg, lätt vispat
5 dl extrafint vetemjöl
3 tsk bakpulver
50 g choklad, grovt hackad
50 g pekannötter, hackade
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet. Vispa ned ägget litet i taget och blanda i mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg.
3. Forma degen med väl mjölade händer till en rulle, ungefär 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen 2 timmar (degen håller sig i kylen upp till 5 dagar och i frysen upp till 1 månad).
4. Ta bort smörpapperet och skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula 10 - 12 minuter. Låt kakorna vila på plåtarna några minuter så de får litet stadga och låt dem sedan kallna på galler.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk