Placeholder

Nötkakor med lönnsirap och choklad

Ingredienser

175 g osaltat rumstempererat smör
1,75 dl brun farin eller råsocker
2 msk lönnsirap
1 medelstort ägg, lätt vispat
5 dl extrafint vetemjöl
3 tsk bakpulver
50 g choklad, grovt hackad
50 g pekannötter, hackade

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet. Vispa ned ägget litet i taget och blanda i mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg.

3. Forma degen med väl mjölade händer till en rulle, ungefär 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen 2 timmar (degen håller sig i kylen upp till 5 dagar och i frysen upp till 1 månad).

4. Ta bort smörpapperet och skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula 10 - 12 minuter. Låt kakorna vila på plåtarna några minuter så de får litet stadga och låt dem sedan kallna på galler.

35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.