175 g rumsvarmt, osaltat smör
1,75 dl farin eller råsocker
2 msk lönnsirap
1 medelstort ägg, lätt vispat
5 dl extra fint vetemjöl
3 tsk bakpulver
50 g grovt hackad choklad
50 g hackade pekannötter
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt med elvisp eller träsked. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet.
3. Vispa ned ägget litet i taget och blanda ned mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg.
4. Forma degen med mjölade händer till en rulle, ca 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen 2 timmar.
5. Ta bort smörpapperet och skär upp rullen i 5 mm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula, 10 - 12 minuter.
6. Låt kakorna vila på plåtarna några minuter och låt dem kallna på galler.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng