175 g rumsvarmt, osaltat smör
1,75 dl farin eller råsocker
2 msk lönnsirap
1 medelstort ägg, lätt vispat
5 dl extra fint vetemjöl
3 tsk bakpulver
50 g grovt hackad choklad
50 g hackade pekannötter
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smöret i en bunke och rör det krämigt med elvisp eller träsked. Tillsätt farin och lönnsirap och rör till en ljus och luftig smet.
3. Vispa ned ägget litet i taget och blanda ned mjöl, choklad och nötter så att det blir en ganska mjuk deg.
4. Forma degen med mjölade händer till en rulle, ca 23 x 5 cm. Svep in rullen i smörpapper och lägg den i kylskåp över natten eller i frysen 2 timmar.
5. Ta bort smörpapperet och skär upp rullen i 5 mm tjocka skivor. Lägg ut kakorna glest på smorda plåtar och grädda dem svagt gyllengula, 10 - 12 minuter.
6. Låt kakorna vila på plåtarna några minuter och låt dem kallna på galler.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…