Ca 50 g hasselnötter, 1 dl malda
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en sockerkaksform.
2. Mal hasselnötterna i mixer. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
3. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i bunken med äggsmeten. Blanda också ned de malda hasselnötterna.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 45 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng