Placeholder

Nötgrottor med hallon

Ingredienser

0,75 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1,5 dl socker
200 g smör
4 dl vetemjöl
ca 1 dl hallonsylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut små pappersformar på en plåt.

2. Rosta först valnötterna i en torr stekpanna och lägg dem åt sidan. Rosta hasselnötterna och gnid av skalet i en handduk.

3. Hacka nötterna i matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt smör i bitar och vetemjöl. Kör snabbt ihop till en deg, ta upp den och rulla små kulor.

4. Lägg dem i formarna, gör en fördjupning med fingret och klicka i litet hallonsylt.

5. Grädda 12 - 15 minuter.

25 - 50 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr