Placeholder

Ninas tårta

Ingredienser

Botten:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 msk vatten

Fyllning:
ca 7 dl vaniljvisp
1 färsk ananas
1 l jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund tårtform.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt vätskan.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

4. Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred ut ett lager vaniljvisp på den första botten och lägg på skivade jordgubbar. Spara de finaste bären till garnering.

5. Lägg på den andra botten och täck med vaniljkräm och ananasbitar. Lägg på den tredje botten och bred resten av vaniljkrämen över tårtan och på kanterna.

6. Garnera med de sparade bären.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.