Botten:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 msk vatten
Fyllning:
ca 7 dl vaniljvisp
1 färsk ananas
1 l jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund tårtform.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt vätskan.
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
4. Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred ut ett lager vaniljvisp på den första botten och lägg på skivade jordgubbar. Spara de finaste bären till garnering.
5. Lägg på den andra botten och täck med vaniljkräm och ananasbitar. Lägg på den tredje botten och bred resten av vaniljkrämen över tårtan och på kanterna.
6. Garnera med de sparade bären.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…