Placeholder

Ninas tårta

Ingredienser

7 msk vatten
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 dl vaniljvisp
1 ananas
1 l jordgubbar
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt vätskan. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

3. Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred ut ett lager vaniljvisp på den första botten och lägg på skivade jordgubbar. Spara de finaste bären till garnering.

4. Lägg på den andra botten och täck med vaniljvisp och ananasbitar.

5. Lägg på den tredje botten och bred resten av vaniljkrämen ovanpå och på tårtans sidor. Garnera med de sparade bären.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.