175 g mjukt smör
200 g finkornigt socker
2 stora ägg
375 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 - 1 tsk kardemumma
2,5 dl mjölk
Att rulla i:
100 g finkornigt socker
1 tsk kanel
25 g smält smör
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje ägg.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt mjölblandningen och mjölken litet i taget i smeten och rör den slät.
4. Fördela smeten i en smord muffinsplåt, fyll hålen till ca 2/3. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
5. Pensla muffinsen med smält smör genast när de kommit ur ugnen. Rulla dem sedan i kanelsockret.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng