3 - 4 skivor rökt skinka
smör
250 g färska champinjoner
4 -- 6 tunna skivor innanlår
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
finhackad persilja
saft av 1 citron
1. Klipp skinkan i strimlor och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Rensa och skiva svampen. Bryn den i litet smör och lägg över i formen.
2. Bryn biffarna på båda sidor i smör och lägg dem över skinka och champinjoner. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja.
3. Stek rätten i 225 grader ca 20 minuter. Vänd köttet. Droppa över citronsaft och låt alltsammans steka vidare några minuter.
4. Servera rätten direkt ur formen med t ex bakad potatis och grönsallad med tomater.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng