Placeholder

Mustig långkokt vinköttgryta

Ingredienser

1 kg grytbitar
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
800 g krossade tomater
5 dl rött vin
4 msk kalvfond
5 msk tomatpuré
1 - 2 msk soya
3 lagerblad
2 tsk timjan
salt
peppar
3 morötter i tjocka skivor
1 bit kålrot i bitar

Gör så här

1. Stek kött, lök och vitlök i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta.

2. Tillsätt krossade tomater, rödvin, kalvfond, tomatpuré, soya, lagerblad och timjan. Salta och peppra.

3. Låt koka på låg värme ca 3 timmar. Tillsätt morötter och kålrot ca 30 minuter innan grytan är färdig.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr