Placeholder

Mustig köttfärsgryta med senap och champinjoner

Ingredienser

500 g blandfärs
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
10 mellanstora skivade färska champinjoner
3 msk sötstark senap
2 msk kalvfond
2 tsk soya
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
1,5 tsk timjan
2 msk kapris

Gör så här

1. Fräs köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör tills det blir lätt brynt. Tillsätt crème fraîche, mjölk, kalvfond, soya, senap och timjan. Låt puttra 10 minuter. Späd med mer mjölk om det verkar torrt.

2. Blanda i kapris och sjud 5 - 7 minuter till. Servera med pasta, ris eller potatismos och kokta grönsaker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.