500 g blandfärs
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
10 mellanstora skivade färska champinjoner
3 msk sötstark senap
2 msk kalvfond
2 tsk soya
4 dl crème fraîche
1 dl mjölk
1,5 tsk timjan
2 msk kapris
1. Fräs köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör tills det blir lätt brynt. Tillsätt crème fraîche, mjölk, kalvfond, soya, senap och timjan. Låt puttra 10 minuter. Späd med mer mjölk om det verkar torrt.
2. Blanda i kapris och sjud 5 - 7 minuter till. Servera med pasta, ris eller potatismos och kokta grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng