200 g rumsvarmt smör
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 ägg
2 msk mörk sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kaffebönor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst. Rör i ägg och sirap. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Rör till en kakdeg. Forma den kladdiga degen till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Mortla kaffebönorna till kross och strö över längderna. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Skär längderna på snedden direkt när de kommer ur ugnen. Låt sedan svalna på galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng