Placeholder

Muscovadosnitt med kaffebönskross

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 ägg
2 msk mörk sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kaffebönor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker poröst. Rör i ägg och sirap. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Rör till en kakdeg. Forma den kladdiga degen till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Mortla kaffebönorna till kross och strö över längderna. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Skär längderna på snedden direkt när de kommer ur ugnen. Låt sedan svalna på galler.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr