125 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 rivna bittermandlar
1,5 dl blåbär
1 dl hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Riv ned bittermandeln i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker innan det rörs ned i smeten, så att luften stannar kvar. Blanda sist i smöret och rör smeten slät.
3. Häll smeten i formen, fördela bären över ytan och tryck försiktigt ned dem i smeten. Strö över någon msk socker eller råsocker och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
4. Låt svalna litet och servera med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk