Placeholder

Mumsig bärkaka

Ingredienser

125 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 rivna bittermandlar
1,5 dl blåbär
1 dl hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Riv ned bittermandeln i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker innan det rörs ned i smeten, så att luften stannar kvar. Blanda sist i smöret och rör smeten slät.

3. Häll smeten i formen, fördela bären över ytan och tryck försiktigt ned dem i smeten. Strö över någon msk socker eller råsocker och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

4. Låt svalna litet och servera med vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.