Ca. 1 kg vetemjöl
1 pkt jäst
50-75g smör + smör nog att bre på degen
6 dl vatten
Socker
Kanel
Salt
Ägg
Pärlsocker
1. Smält smöret
2. Häll i vattnet i det smälta smöret. Värm till fingervarmt.
3. Lägg jästen i en bunke, tillsätt 1/2 tsk salt och 1 tsk socker, låt stå en stund. Detta löser upp jästen.
4. Häll på vätskan.
5. Blanda i mjölet tills den är lagom kladdig, inte för mycket.
6. Jäs i ca 30 min
7. Knåda degen och baka ut på ett bord.
8. Bred smör, häll på kanel och socker.
9. Rulla eller vik ihop och forma bullarna.
10. Ställ i formar och låt jäsa igen i ca 15 min.
11. Pensla med ägg, strö över pärlsocker.
12. Ställ in i ugnen, 225° i mellan 5 - 10 min, håll koll!
13. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng