Placeholder

Mosters kanelbullar

Ingredienser

Ca. 1 kg vetemjöl
1 pkt jäst
50-75g smör + smör nog att bre på degen
6 dl vatten
Socker
Kanel
Salt
Ägg
Pärlsocker

Gör så här

1. Smält smöret
2. Häll i vattnet i det smälta smöret. Värm till fingervarmt.
3. Lägg jästen i en bunke, tillsätt 1/2 tsk salt och 1 tsk socker, låt stå en stund. Detta löser upp jästen.
4. Häll på vätskan.
5. Blanda i mjölet tills den är lagom kladdig, inte för mycket.
6. Jäs i ca 30 min
7. Knåda degen och baka ut på ett bord.
8. Bred smör, häll på kanel och socker.
9. Rulla eller vik ihop och forma bullarna.
10. Ställ i formar och låt jäsa igen i ca 15 min.
11. Pensla med ägg, strö över pärlsocker.
12. Ställ in i ugnen, 225° i mellan 5 - 10 min, håll koll!
13. Njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr