1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
450 g morötter
350 g rotselleri
2 dl röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 l vatten
1 dl grädde
pressad citron
crème fraîche
majs
fetaost
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv morötterna, skala och riv eller tärna rotselleri.
2. Hetta upp rikligt med olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt sedan vitlök, spiskummin och paprikapulver och låt fräsa en minut till innan du tillsätter morötter, rotselleri, linser, buljongtärningar och vatten och låt koka upp.
3. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Mixa slätt och tillsätt grädde. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng