3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
rivet skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
socker att rulla i
Fyllning:
1 liter frysta eller färska bär
1 dl muscovadosocker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Rör ihop bär och muscovadosocker till fyllningen och häll bort all överflödig vätska. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbotten.
5. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbotten medan den är varm. Rulla ihop från långsidan till en fast rulle. Var noga med att vika in första kanten ordentligt.
6. Skär rulltårtan i ca 2 cm tjocka skivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng