Placeholder

Mormors rulltårta

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
rivet skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
socker att rulla i

Fyllning:
1 liter frysta eller färska bär
1 dl muscovadosocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Rör ihop bär och muscovadosocker till fyllningen och häll bort all överflödig vätska. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbotten.

5. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbotten medan den är varm. Rulla ihop från långsidan till en fast rulle. Var noga med att vika in första kanten ordentligt.

6. Skär rulltårtan i ca 2 cm tjocka skivor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr