Placeholder

Mormors rabarberkaka

Ingredienser

50 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 dl filmjölk
1,5 dl tärnad rabarber
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med
1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 22 - 24 cm.

2. Rör ihop smör, socker och ägg. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta till smeten tillsammans med filmjölken och blanda väl. Blanda i rabarbern eller lägg dem ovanpå efter att du hällt smeten i formen.

3. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter. Baka kakan 35 - 40 minuter. Pröva med sticka.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.