50 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 dl filmjölk
1,5 dl tärnad rabarber
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 22 - 24 cm.
2. Rör ihop smör, socker och ägg. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta till smeten tillsammans med filmjölken och blanda väl. Blanda i rabarbern eller lägg dem ovanpå efter att du hällt smeten i formen.
3. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter. Baka kakan 35 - 40 minuter. Pröva med sticka.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk