Placeholder

Mörk chokladkaka

Ingredienser

4 msk kakao
1 dl vatten
3 msk smör
knappt 3 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl filmjölk eller lättfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-litersform.

2. Blanda samman kakao och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och ta kastrullen från värmen.

3. Rör samman smör och socker och tillsätt äggen. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vispa ned mjölblandningen växelvis med filmjölken i äggblandningen. Tillsätt till sist kakaoblandningen.

4. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Pröva med sticka. Låt kakan svalna i formen ca 10 minuter.

5. Stjälp upp den försiktigt och låt den kallna på galler. Lägg gärna formen över, då behåller kakan sin saftighet.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.