Placeholder

Mördegskakor med nougat

Ingredienser

Mördeg:
100 g smör
2 msk socker
1 äggula
3 dl vetemjöl

Garnering:
200 g nougat
100 g riven mandelmassa
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Blanda smör, socker, äggula och vetemjöl till en smidig mördeg. Låt den vila en stund i kylen. Rulla därefter degen till fingertjocka längder på en bakpappersklädd plåt.

3. Gör en fördjupning mitt på och fyll med skurna längder av nougat. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsmeten.

4. Grädda kakorna i ugnen 12 - 15 minuter. Skär dem sedan med vass kniv på snedden. Förvara i tätslutande burk.

30 - 35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr