200 g saltat smör
1,75 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
800 g jordgubbar
Havresmul:
90 g kylskåpskallt smör
125 g havregryn
25 g vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en bakform, 25 x 35 cm, med bakpapper.
2. Hacka smöret med kniv eller i matberedare. Tillsätt vetemjöl, socker och bakpulver och hacka tills det bildas smulor. Tillsätt ägg och kör ihop. Degen är något lösare än vanlig mördeg. Plasta in och lägg i kylen en timme.
3. Hacka smöret till smulorna och blanda med de torra ingredienserna.
4. Rensa jordgubbarna och halvera de stora. Tryck ut mördegen i formen och jämna till den. Lägg på jordgubbarna och strö över havresmul.
5. Grädda ca 50 minuter, ta ut kakan och låt svalna helt. Skär upp i rutor och servera med glass eller vaniljvisp.
24 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng