Placeholder

Mördegskaka med råsocker och jordgubbar

Ingredienser

200 g saltat smör
1,75 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
800 g jordgubbar

Havresmul:
90 g kylskåpskallt smör
125 g havregryn
25 g vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en bakform, 25 x 35 cm, med bakpapper.

2. Hacka smöret med kniv eller i matberedare. Tillsätt vetemjöl, socker och bakpulver och hacka tills det bildas smulor. Tillsätt ägg och kör ihop. Degen är något lösare än vanlig mördeg. Plasta in och lägg i kylen en timme.

3. Hacka smöret till smulorna och blanda med de torra ingredienserna.

4. Rensa jordgubbarna och halvera de stora. Tryck ut mördegen i formen och jämna till den. Lägg på jordgubbarna och strö över havresmul.

5. Grädda ca 50 minuter, ta ut kakan och låt svalna helt. Skär upp i rutor och servera med glass eller vaniljvisp.

24 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr