Placeholder

Mjuka chokladkakor

Ingredienser

225 g smör
2,5 dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl mjölk
125 - 150 g blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och farin pösigt. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken.

3. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 - 2 timmar i kylskåp.

4. Klicka ut smeten i matskedsstora klickar med ett par cm mellanrum på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 8 - 10 minuter.

5. Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.

48 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr