100 g rumsvarmt smör
1 dl brun farin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
3 ägg
0,5 dl mjölk
1 dl neutral olja
2 tsk pressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
plommon
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform.
2. Vispa smör och socker. Rör ned äggen i smeten, ett i taget. Tillsätt apelsinsaft och -skal, olja och mjölk. Vänd om varsamt och vänd sist ned de torra ingredienserna. Häll smeten i formen.
3. Kärna ur plommonen och dela dem på mitten. Skär varje halva i ca 3 bitar och fördela ovanpå smeten i valfritt mönster. Strö över pärlsockret.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. Den ska inte vara kladdig. Låt svalna i formen en stund så att den hinner sätta sig och låt sedan svalna helt under duk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng