Placeholder

Mjuk plommonkaka med kolatouch

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
1 dl brun farin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
3 ägg
0,5 dl mjölk
1 dl neutral olja
2 tsk pressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
plommon
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform.

2. Vispa smör och socker. Rör ned äggen i smeten, ett i taget. Tillsätt apelsinsaft och -skal, olja och mjölk. Vänd om varsamt och vänd sist ned de torra ingredienserna. Häll smeten i formen.

3. Kärna ur plommonen och dela dem på mitten. Skär varje halva i ca 3 bitar och fördela ovanpå smeten i valfritt mönster. Strö över pärlsockret.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter. Den ska inte vara kladdig. Låt svalna i formen en stund så att den hinner sätta sig och låt sedan svalna helt under duk.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr