100 g hasselnötter
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform på 1,5 l.
2. Mal nötterna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med nötter och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten omväxlande med smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Den blir saftigare om den får kallna under formen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng