Placeholder

Mjuk nötkaka

Ingredienser

100 g hasselnötter
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform på 1,5 l.

2. Mal nötterna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med nötter och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten omväxlande med smör och mjölk. Rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Den blir saftigare om den får kallna under formen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr