150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g krusbär
0,5 dl socker
Tillbehör:
vispgrädde eller vaniljglass
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ned äggulorna i smöret med mjöl blandat med bakpulver.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten.
4. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm. Snoppa krusbären och strö dem över smeten. Strö på socker, litet mer om bären är riktigt syrliga. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
5. Servera ev med vispad grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…