Placeholder

Mjuk krusbärskaka

Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g krusbär
0,5 dl socker

Tillbehör:
vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ned äggulorna i smöret med mjöl blandat med bakpulver.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten.

4. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm. Snoppa krusbären och strö dem över smeten. Strö på socker, litet mer om bären är riktigt syrliga. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

5. Servera ev med vispad grädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.