300 g rumsvarmt smör
3 dl socker
6 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g blockchoklad
125 g sötmandel
500 g urkärnade körsbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform på 2 l.
2. Rör smör och socker vitt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Hacka chokladen och mandeln fint och vänd ned i smeten. Häll den i formen och fördela körsbären över. De ska sjunka ned i smeten.
4. Grädda kakan 1 timme. Låt svalna och njut den skuren i skivor.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng