200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
3 äggulor (spara vitorna
till marängen)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
2 dl hallon, färska eller frysta
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och äggulor ett i taget under vispning.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Riv ned citronskalet i smeten och rör om.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret litet i taget under vispning tills du har en glansig och fast maräng.
5. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Bred ut ordentligt i hörnen.
6. Tryck ned hallonen jämnt i kakan. Bred ut marängen tunt ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
7. Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.
20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng