125 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mintchoklad
50 g grovhackade hasselnötter
20 droppar Apotekets pepparmyntsolja
0,5 dl finhackad färsk mynta
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör och muscovadosocker. vispa ned ägget och se till att det blir ordentligt blandat. Blanda ned alla övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Rulla till 26 bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem. De flyter inte ut särskilt mycket. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter
Ca 26 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng