Placeholder

Mina succékakor

Ingredienser

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Topping:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör sedan ned socker och ägg och därefter de torra ingredienserna.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Ta ut och vänd upp på ett smörpapper.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad till toppingen i en kastrull. Koka 10 - 15 minuter under omrörning till 118 - 120 grader. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.

5. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund. Ställ sedan in den i kylen för att stelna ordentligt. Skär sedan upp i små godbitar på 3 x 3 cm.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr