200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Topping:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör sedan ned socker och ägg och därefter de torra ingredienserna.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Ta ut och vänd upp på ett smörpapper.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad till toppingen i en kastrull. Koka 10 - 15 minuter under omrörning till 118 - 120 grader. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
5. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund. Ställ sedan in den i kylen för att stelna ordentligt. Skär sedan upp i små godbitar på 3 x 3 cm.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng