Placeholder

Mild tomatsoppa med snäckpasta

Ingredienser

1 burk á 400 g krossade tomater
1 paket á 2,5 dl oatly imat
1 dl vitt vin
1 stor vitlöksklyfta
7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
200 g snäckpasta

Gör så här

MILD TOMATSOPPA MED SNÄCKPASTA

by Jävligt Gott on 12 augusti, 2016 in Husmanskost, Snabblagad mat, Vegansk mat
IMG_4942

Hej!

Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren. Det är en klassiker i topp med potatisbullar, pannkakor och nudelsoppa till barnluncherna under sommaren (ja, vi håller inte jättehårt på det där med avancerad och supernyttig mat när 9 hungriga kusiner måste utfodras efter en lång förmiddag på studsmattan eller i spelgrottan). Jag gissar att vi nog inte är den enda barnfamiljen som upptäckt den, för den är dessutom den enda av deras soppor som regelbundet verkar vara slut i hyllorna, både här hemma i Stockholm och nere i Ängelholm där vi häckar om somrarna.

Så, tänkte jag då. Matbloggare som jag är – kan man inte försöka laga något liknande själv?

Så klart man kan. Och gott blev det, och barnen gillade den också (i alla fall det enda barn som fick testa, vilket i det här fallet var min treåring). Sen blev det inte exakt som Keldas tomatsoppa, men vad gör väl det? Ett tips för att göra soppan ännu mer barnvänlig är att mixa den innan pastan åker ner, vilket jag skippade då jag inte hade tillgång till någon mixerstav för tillfället.

IMG_4956

IMG_4944

Mild tomatsoppa med snäckpasta, 2-4 portioner beroende på hunger

1 burk á 400 g krossade tomater
1 paket á 2,5 dl oatly imat
1 dl vitt vin
1 stor vitlöksklyfta
7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
200 g snäckpasta
IMG_4958

Börja med att hacka löken och vitlöken och fräsa den i olivoljan på låg värme tills den blir mjuk. Tillsätt kryddor, vin och tomatpuré och låt koka 2 min. Tillsätt sedan övriga ingredienser, utöver pastan. Låt soppan koka 20 min och koka pastan undertiden. Smaka av soppan med salt och peppar. Späd ev. med vatten om den har blivit för tjock, och mixa till slät konsistens om du vill. Servera soppan med pasta i.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.