1 burk á 400 g krossade tomater
1 paket á 2,5 dl oatly imat
1 dl vitt vin
1 stor vitlöksklyfta
7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
200 g snäckpasta
MILD TOMATSOPPA MED SNÄCKPASTA
by Jävligt Gott on 12 augusti, 2016 in Husmanskost, Snabblagad mat, Vegansk mat
IMG_4942
Hej!
Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren. Det är en klassiker i topp med potatisbullar, pannkakor och nudelsoppa till barnluncherna under sommaren (ja, vi håller inte jättehårt på det där med avancerad och supernyttig mat när 9 hungriga kusiner måste utfodras efter en lång förmiddag på studsmattan eller i spelgrottan). Jag gissar att vi nog inte är den enda barnfamiljen som upptäckt den, för den är dessutom den enda av deras soppor som regelbundet verkar vara slut i hyllorna, både här hemma i Stockholm och nere i Ängelholm där vi häckar om somrarna.
Så, tänkte jag då. Matbloggare som jag är – kan man inte försöka laga något liknande själv?
Så klart man kan. Och gott blev det, och barnen gillade den också (i alla fall det enda barn som fick testa, vilket i det här fallet var min treåring). Sen blev det inte exakt som Keldas tomatsoppa, men vad gör väl det? Ett tips för att göra soppan ännu mer barnvänlig är att mixa den innan pastan åker ner, vilket jag skippade då jag inte hade tillgång till någon mixerstav för tillfället.
IMG_4956
IMG_4944
Mild tomatsoppa med snäckpasta, 2-4 portioner beroende på hunger
1 burk á 400 g krossade tomater
1 paket á 2,5 dl oatly imat
1 dl vitt vin
1 stor vitlöksklyfta
7 cm purjolök eller 1 liten gul lök
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 msk socker
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
200 g snäckpasta
IMG_4958
Börja med att hacka löken och vitlöken och fräsa den i olivoljan på låg värme tills den blir mjuk. Tillsätt kryddor, vin och tomatpuré och låt koka 2 min. Tillsätt sedan övriga ingredienser, utöver pastan. Låt soppan koka 20 min och koka pastan undertiden. Smaka av soppan med salt och peppar. Späd ev. med vatten om den har blivit för tjock, och mixa till slät konsistens om du vill. Servera soppan med pasta i.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria