Placeholder

Mexikansk soppa med majs och rökt skinka (het)

Ingredienser

1 burk Old El Paso grön chili
1 finhackad röd paprika
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
1 msk Tacokrydda
1/2 dl salsa (Tacosås)
1 krm Sambalolek
7 dl vatten
2 buljongtärningar
1 burk (340 g) majs
100 g rökt skinka eller kassler

Servering
Créme fraishe, carambolaskivor (kan uteslutas) och varma nachochips (valfritt).

3-4 portioner

Gör så här

1. Fräs grön chili, röd paprika och vitlök i smör eller olja.

2. Tillsätt kryddor, tacosås, vatten och buljongtärningar.

3. Häll av spadet från majsen. Strimla skinkan. Blanda ner majs och skinka i soppan. Hetta upp.

4. Värm ev nachochips i ugnen (125 grader, ca 10 min) Servera med carambolaskivor och en klick créme fraishe i varje tallrik.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.