3 ägg
3 dl socker
1 dl kokhett vatten
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
+ ev 1 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt och häll mot slutet av vispningen i det heta vattnet, sedan bittermandeloljan.
3. Mjöl och bakpulver blandas i en bunke och rörs försiktigt ned i smeten. Häll sedan blandningen i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
4. När kakan stjälpts upp och svalnat blandar man till glasyren och ringlar den över kakan. Förvara i frysen eller ät genast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng