Placeholder

Mazarinrutor

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
140 g mandelmassa
0,75 krm bittermandelolja, ca 8 droppar
4,25 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
2 - 3 msk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ned äggen. Riv mandelmassan och rör ned den i smeten tillsammans med bittermandeloljan.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.

4. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

5. Blanda florsocker med citronsaft och vatten till lagom konsistens. Rör till en jämn glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan, låt stelna och skär upp i rutor.

30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.