Placeholder

Mazarinpaj med rabarber

Ingredienser

Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
150 g smör

Fyllning:
300 g rabarber, ca 6 dl,
i mindre bitar
300 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en pajform, 27 cm, och ställ kallt att vila ca 30 minuter.

3. Skala ev rabarbern och skär den i mindre bitar. Rör mandelmassan och smöret vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ned vetemjölet.

4. Bred ut mandelsmeten i mördegsskalet och tryck ned rabarberbitarna lätt. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.