Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
150 g smör
Fyllning:
300 g rabarber, ca 6 dl,
i mindre bitar
300 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en pajform, 27 cm, och ställ kallt att vila ca 30 minuter.
3. Skala ev rabarbern och skär den i mindre bitar. Rör mandelmassan och smöret vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ned vetemjölet.
4. Bred ut mandelsmeten i mördegsskalet och tryck ned rabarberbitarna lätt. Grädda i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng