Deg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g kallt smör
1 ägg
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g finriven mandelmassa
rivet skal av 1 citron
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 burk aprikoser, 400 g
25 g mandelspån
Till servering:
lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm.
2. Mixa ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt ägger och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i plastpåse i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i formen och nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
4. Kör smör, mandelmassa och citronskal i matberedaren. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda sist i vaniljsocker och mjöl och kör till en slät smet.
5. Häll smeten i det förgräddade pajskalet, lägg på avrunna aprikoser och tryck försiktigt ned dem en aning. Strö över mandelspån.
6. Grädda mitt i ugnen tills kakan fått fin färg, ca 35 minuter. Låt kallna.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng