Placeholder

Mazarinpaj med aprikoser

Ingredienser

Deg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g kallt smör
1 ägg

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g finriven mandelmassa
rivet skal av 1 citron
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 burk aprikoser, 400 g
25 g mandelspån

Till servering:
lättvispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm.

2. Mixa ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt ägger och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i plastpåse i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i formen och nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.

4. Kör smör, mandelmassa och citronskal i matberedaren. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda sist i vaniljsocker och mjöl och kör till en slät smet.

5. Häll smeten i det förgräddade pajskalet, lägg på avrunna aprikoser och tryck försiktigt ned dem en aning. Strö över mandelspån.

6. Grädda mitt i ugnen tills kakan fått fin färg, ca 35 minuter. Låt kallna.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr