Placeholder

Mazarinkaka (väldigt saftig)

Ingredienser

200 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa
3 - 4 bittermandlar eller några
droppar bittermandelolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kall mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder, sedan vaniljsocker och riven mandelmassa samt malen bittermandel. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det. Tillsätt därefter mjölken.

3. Häll smeten i smord och bröad (eller mjölad) form och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 50 minuter.

4. Gör en glasyr av 1 dl florsocker och 1 msk vatten och bred över kakan före servering om så önskas. Låt gärna kakan stå 1 - 2 dagar och safta till sig innan den avnjuts.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.