200 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa
3 - 4 bittermandlar eller några
droppar bittermandelolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kall mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder, sedan vaniljsocker och riven mandelmassa samt malen bittermandel. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det. Tillsätt därefter mjölken.
3. Häll smeten i smord och bröad (eller mjölad) form och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 50 minuter.
4. Gör en glasyr av 1 dl florsocker och 1 msk vatten och bred över kakan före servering om så önskas. Låt gärna kakan stå 1 - 2 dagar och safta till sig innan den avnjuts.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk