150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 ägg
0,75 dl vetemjöl
smör till formen
0,5 dl socker
Glasyr:
1,5 dl florsocker
2 msk hallonsylt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och rör sist i mjölet.
3. Smörj och bröa en avlång pajform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan ca 20 - 25 minuter och låt svalna.
4. Vispa ihop florsocker och hallonsylt till en slät glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Spritsa på vispad grädde och dekorera med bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk