Placeholder

Mazarinkaka med hallon och körsbär

Ingredienser

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 ägg
0,75 dl vetemjöl
smör till formen
0,5 dl socker

Glasyr:
1,5 dl florsocker
2 msk hallonsylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, socker och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och rör sist i mjölet.

3. Smörj och bröa en avlång pajform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan ca 20 - 25 minuter och låt svalna.

4. Vispa ihop florsocker och hallonsylt till en slät glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Spritsa på vispad grädde och dekorera med bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.