Deg:
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
2,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 1 dl syrligt äppelmos
100 g smör
2,25 dl socker
3 ägg
150 g malen sötmandel
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en slät deg och tryck ut den i formen, även upp på kanterna.
3. Bred ett tunt lager äppelmos på degen. Rör smör och socker till fyllningen, tillsätt ägg och mandel.
4. Häll fyllningen i formen och grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…