Placeholder

Mazarinkaka

Ingredienser

400 g rumsvarmt smör
6 dl socker
4 ägg
1,5 dl sötmandel
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.

2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund. Mal mandeln och rör ned. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten tillsammans med mjölken.

3. Bred ut smeten i långpannan och grädda 15 minuter. Skär upp kakan när den kallnat. Låt den med fördel stå och mogna en dag för smakens skull.

30 - 35 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.