400 g rumsvarmt smör
6 dl socker
4 ägg
1,5 dl sötmandel
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund. Mal mandeln och rör ned. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten tillsammans med mjölken.
3. Bred ut smeten i långpannan och grädda 15 minuter. Skär upp kakan när den kallnat. Låt den med fördel stå och mogna en dag för smakens skull.
30 - 35 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar