3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk smör
2 msk hett vatten
Fyllning:
5 persikor
Garnering:
flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda alla torra ingrediensern väl i en bunke och tillsätt det till äggsmeten.
3. Värm smör och vatten och blanda ned i smeten. Häll i formen och stick ned så många persikobitar du kan.
4. Strö över litet flagad mandel och grädda ca 60 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.
8 - 10 bitar
Det här receptet vet jag med bestämdhet att jag fått från Maya på Matklubben!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…