Placeholder

Mayas persikokaka

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk smör
2 msk hett vatten

Fyllning:
5 persikor

Garnering:
flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.

2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda alla torra ingrediensern väl i en bunke och tillsätt det till äggsmeten.

3. Värm smör och vatten och blanda ned i smeten. Häll i formen och stick ned så många persikobitar du kan.

4. Strö över litet flagad mandel och grädda ca 60 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.

8 - 10 bitar

Det här receptet vet jag med bestämdhet att jag fått från Maya på Matklubben!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.