800 g benfritt nötkött,
t ex fransyska
ca 800 g brysselkål
3 msk smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk köttfond
eller 2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
3 msk soya
4 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
ca 100 g cashewnötter
1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Smält smöret i en gryta eller panna. Lägg i köttet och bryn i omgångar när smöret är ljusgult och har slutat skumma. Salta och peppra.
2. Tillsätt köttfond eller buljongtärning, vatten, soya, tomatpuré och pressad vitlök i grytan. Låt koka 40 minuter.
3. Koka brysselkålen och låt den rinna av. Blanda ned den i grytan. Rosta cashewnötterna lätt i torr panna och häll dem i grytan. Servera med ris och sallad.
8 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…