Placeholder

Marys gryta

Ingredienser

800 g benfritt nötkött,
t ex fransyska
ca 800 g brysselkål
3 msk smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk köttfond
eller 2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
3 msk soya
4 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
ca 100 g cashewnötter

Gör så här

1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Smält smöret i en gryta eller panna. Lägg i köttet och bryn i omgångar när smöret är ljusgult och har slutat skumma. Salta och peppra.

2. Tillsätt köttfond eller buljongtärning, vatten, soya, tomatpuré och pressad vitlök i grytan. Låt koka 40 minuter.

3. Koka brysselkålen och låt den rinna av. Blanda ned den i grytan. Rosta cashewnötterna lätt i torr panna och häll dem i grytan. Servera med ris och sallad.

8 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.